a szomszédnéni lélektana
2013. November 10. @ 5:51 pm

nem tartom jó embernek. eleinte csak az volt a fura, hogy próbáltam kerülni a small-talkjait és minél kevesebb esélyt adni neki, hogy elkaphasson a lépcsőházban, mert ami kijön a száján az 90%-ban sopánkodás és panaszodás és teljesen haszontalan, nekem meg rengeteg energiámat felemészti az, hogy ilyen dolgokra érdemben vagy akár közhelyesen reagáljak.

aztán kitalálta, hogy őszerinte én hangosan hallgatom a zenét, annak rendje és módja szerint be is fújt a főbérlőmnél, de sikerült rövidre zárni az ügyet. azóta én odafigyelek rá, hogy véletlenül se zavarjam, bár este 10 előtt tkp azt csinálhatnék, amit csak akarok, nomeg annyira azért nem volt az hangos.

néhány hete fél 11-kor átment a másik szomszédjában lakó négy fiúhoz, és megkérte őket, hogy fejezzék be a beszélgetést, mert nagyon áthallatszik, és az albérlői nem tudnak aludni. nem éreztem jogosnak amúgy sem, de mindezt még azzal tetézte, hogy ezt az egyszerű dolgot 10 percig magyarázta. small talk.

a szomszédnéni egyedül él a lányával, erdélybÅ‘l vándorolt be, és onnan kapja a nyugdíját, ezért kénytelen takarítással kiegészíteni. minden reggel fél 6kor kel. a lánya 39 éves, vesebeteg és “miután 12 évet lehúzott a klinikán, most jó ideje nem dolgozik, mert elég volt”. gyakorlatilag össze vannak zárva, és teljesen el vannak keseredve, fÅ‘leg a kedves mama. elÅ‘szeretettel hangoztatja, hogy ezzel meg azzal nincs beszélÅ‘viszonyban a lépcsÅ‘házban. imádja fárasztani a szintén erdélyi lakótársaimat, esetenként akár 20-30 percig is (mondjuk mutatnak némi hasonlóságot, az tény).

a szomszédnéni nem áll szóba velem, mióta rácsuktam az ablakot, mikor egyszer lehalkítatta velem a zenét, de fogalma sincs, hogy én ennek mennyire örülök. tisztában vagyok vele, hogy ahol lehet, borsot fog törni az orrom alá, de ez nem különösebben érdekel, mert még ez is jobb, mintha rabolná az időmet, én meg ezt udvariasan hagynám.

a szomszédnéni ma egész nap ordibál a lányával, mert őszerinte kosz van, és így nem lehet élni, és orvost kell hívni (mert koszos a fürdőszoba?), és nem érdekli a halál. közben csapkodja az ajtót, meg néha az asztalt, és zeng az egész ház.

én kurvára megértem, hogy ez egy szar helyzet, és borzalmasan nem érdekel. de az mondjuk erre nem megoldás, hogy másoknak panaszkodik, vagy egyenesen alájuk tesz. én kurvára megértem, hogy ilyen kilátástalanságból szar nézni, hogy más énekelve takarít, esetenként átjönnek a barátai 1-2 órára (ja szerintem kurvának is tart), ebből hallottam azt vissza a főbérlőtől, hogy én bulikat tartok itt.
engem amúgy nem zavar, hogy ölik egymást, mert hát hozzátartozik ez a társasházi léthez. mondjuk a lányát kicsit sajnáom, belőle még nem veszett ki teljesen a jókedv, de persze neki is megvan a maga baja, és még az anyját is el kell viselnie. mondjuk a néni nem tudom, hogy miért feltélezi, hogy nálam minden fenékig tejfel, és a világon semmi bajom nincs.
viszont alapvetően azt nem értem, hogy az emberek miért nehezítik meg egymás és ezáltal a saját maguk dolgát azzal, hogy baszogatják egymást. most mondjuk épp kiváló támadási felületet nyyit nekem arra az esetre, ha még egyszer betámadna. de tényleg borzasztóan érdekel, hogy miért nem lehet egymást egyszerűen csak békén hagyni.
by dzsilla | ide: life | 1 komment »
1 komment
1 komment

mondjuk én sem könnyítettem meg a helyzetedet azza, hogy miután rányitottam a szaró lakótársadra, még röhögtem is az egészen vagy 40 percet 😀

Lacus_1983 | 2013. 11. 11. @ 12:32 pm


Kommentelj!
(kell)
(kell)