önkéntes
2011. October 27. @ 5:17 pm

azon gondolkoztam, hogy hogyan lehetne érdemi információt kicsikarni a munkaadókból olyan tekintetben, hogy egy-egy sikertelen interjú után mondják meg, hogy mit rontottam el, miért nem engem választottak. ugyanis eléggé valószínű, hogy elkövetek egy vagy több hibát az interjúkon ami miatt aztán nem engem választanak, ezek egy részére persze rájöttem magamtól is, és igyekszem kiküszöbölni őket.

de mi van, ha tényleg csak mondjuk egy apróság miatt van ez az egész, és soha nem lesz munkám, mert sose fogok rájönni, hogy mi az?

egyébként a legújabb verzió, hogy elmegyek a trafóba önkéntes alapon szervezkedni, persze csak ha kellek nekik ingyen egyáltalán. mert azt is el tudom képzelni, hogy ingyen sem. mellette meg álláskeresés hard.

by dzsilla | ide: life | 7 komment »
7 komment
7 komment

Hja, ezen már én is gondolkoztam, pláne kifejezetten jól sikerült interjúk és utána egy fél mondatos “bocs, de nem”-emailek után, de még nem kérdeztem rá egyszer sem.

Mi ez a trafós dolog?

phnb | 2011. 10. 27. @ 6:18 pm

van fenn náluk egy hirdetés, hogy lehet menni önkéntesnek, meg gyakornoknak. cserébe adnak egy íróasztalt arra az idÅ‘re míg ott vagy. kapcsolatépítésnek nem rossz, amíg ráérek, bár épp most jelentkeztem a tescóhoz, szóval még akármi is lehet 🙂

dzsilla | 2011. 10. 27. @ 6:19 pm

hát ez nagyon sok mindenen múlhat. lehet olyasmi, amit sugároz az ember öntudatlanul is. nem azt mondom, hogy a Te esetedben ez van, de akár ilyen is lehet.
Egyszer azért megnéznélek interjúra menet, milyen göncben nyomulsz 🙂
(Meg olyan is lehet, ha tök jól sikerül az interjú és mégse számít, mert nem… mert valami más számít.. ismeretség akár, stb, vagy mégse most vesznek fel embert, bármi lehet.)
ezt a Trafós hirdetést hol láttad?
én az exressz.hu-n láttam egy-két ‘érdekes’ hirdetést.
Bár ezek a témák már lehet megérnének egy külön levlistát az álláskeresési tapasztalatokról. nekem még nincs sok, Nektek már biztos igen.

Moonlark | 2011. 10. 27. @ 6:27 pm

igen, a ruhán már én is elgondolkodtam, de teljesen kulturáltan szoktam megjelenni, harisnya, szoknya, fekete blúz, hidegben kardigán. oké, nem kosztüm, de nem is ügyvezetőnek meg értékesítőnek jelentkezek általában.

az expressz hirdetések nagy része vagy kamu, vagy zepter, nem érdemes ott keresni. én újabban beregisztrálok mindenféle cégek karrier oldalára, aztán vároma sült galambot.

azon gondolkozom amúgy, hogy csinálok egy álláskeresős blogot. nem lenne kedvetek beszállni? sztem tök jó kis blog lehetne, hottopic a téma, és a cégeket is lehetne értékelni ami megfelelő olvasottság esetén esetleg visszacsatolás is lehetne.

trafó: http://trafo.hu/hu-HU/munkalehetoseg

dzsilla | 2011. 10. 27. @ 6:31 pm

A ruháról: szerintem jó, ha üzletiesebb a megjelenésed, mondjuk egy zakót veszel fel és nem kardigánt.
És a szoknya helyett lehet akár nadrág is, amiben jobban érzed magad, ami jobban áll, de mindenképp elegánsabb nadrág, nyilván.
Ilyenkor kb azt kell sugározni, gondolom legalábbis, hogy partner vagy azzal akivel leülsz.
persze nem így jár majd az ember dolgozni többnyire, de ekkor a legjobb formáját mutatja.
Blogról:
hát miért ne.. csak én még mondjuk az elején vagyok a keresésnek és interjún sem voltam még ebben a szezonban 😉 de lehet néha hozzá tudnék tenni valamit.

Moonlark | 2011. 10. 27. @ 7:09 pm

okés. én megcsinálom a napokban, és akkor majd küldök meghívót. mondjuk blog.hu-n fogom csinálni, nemtom van-e indapassd, vagy, hogy ez gond-e neked.

dzsilla | 2011. 10. 27. @ 8:36 pm

Benne vagyok, csináljuk!

phnb | 2011. 10. 28. @ 1:09 pm


Kommentelj!
(kell)
(kell)