zp
2011. August 18. @ 1:53 pm

remélem örökre bezárják a zp-t, és a helyére nem országzászlót tesznek, hanem behintik sóval.

budapestre költözésem után nem sokkal, még a 100 ft-os időszakban kezdtem el látogatni a műintézményt egyébként nem túl gyakran. kezdjük ott, hogy hiába az ilyen-olyan biztonságos szórakozás a fiataloknak, az ottani árak nem tinédzserek pénztárcájához vannak igazítva, de egyébként a hely budapesti összehasonlításban is a drágábbak közé tartozik. ezért aztán mindenki a bejárat előtt iszik, ami szabálysértés, a biztonsági őrök mégis leszarják. mondjuk miért foglalkozna egy szórakozóhely alkalmazottja olyasmivel, amiből nem származik közvetlen haszna.

arra az időszakra nem szeretnék visszakanyarodni, mikor kiderült, hogy önkoris mutyi van a dologban, és sok mindenkinek kinyílt a bicska a zsebében, mikor elmondták, hogy mennyiért is bérlik ezek a szórakozóhelyek a közterületet. abból a pénzből bizony nem sok közhasználatú park vagy mélygarázs épülhetett újbudán. na akkor kellett volna bezárni a gecibe őket.

a legkisebb gond, hogy ugye csak 200-assal lehet bemenni (én még 100-asra emlékeztem, ezért abból volt nálam jó sok), és a bejáratnál ofcoz csak papírpénzt váltanak, így válik meg az ember a bejártnál az első ezresétől. persze pampogtam a pénzváltó kislánynak, dehát nem az ő hibája.

de akkor utáltam meg szívből a fent említett szórakozóhelyet, amikor egy alkalommal későn értünk oda egy koncertre, és a bejáratnál szokás szerint egymás hegyén-hátán álltak az emberek, és akkor az egyik haverom elővette a szeparé belépőkártyáját, ahol egy egészen másik zp tárult elénk.(ez az a hely, ahol a kedves ex-polgármester úr és sleppje is szórakoztak annak idején): halkan szól a jazz a színpadról, a kinti koncert zajai be sem szűrődnek, csak helyek vannak, és mindenfelé csinos és fontos emberek cseverésznek, miközben odakinn szopatják a kedves biztiőrök azokat a vendégeket, akikből a hely gyakorlatilag él, és még pénzt sem váltanak olyan címletből olyanba, amilyenbe én szeretném. ez az egész elszigetelés, leszeparálás, már maga az elgondolás is borzalmasan antipatikus számomra, de hogy mekkora szakadék van a két helység között, azt álmomban sem gondoltam volna. így aztán remélem megy a műintézmény a szomszédos rióval együtt oda, ahova való: a süllyesztőbe.

ps. ja és kedden nem raktak be pasót a koncert utáni buliban, mert úgymond “rock nap volt”. hát kapják be, komolyan.

by dzsilla | ide: life | 2 komment »
2 komment
2 komment

egy jó pincebuli úgy is felér több évnyi ZP-vel.

Lacus_1983 | 2011. 08. 22. @ 9:42 am

így van. amúgy lezsíroztam a 7végén, szal minden okés, kaját is intézem. 🙂

dzsilla | 2011. 08. 22. @ 9:43 am


Kommentelj!
(kell)
(kell)