a gödör-kód
2010. July 15. @ 7:49 pm

nem titok, hogy -ciki vagy nem – elég nagy dan brown fan vagyok, úgyhogy a legújabb felfedezésemet az Å‘ segítségével neveztem el. ma történt, hogy a céges facebook oldalunkra, ahol szoktam rejtvényeket feladni, beraktam ezt a képet:

viszonylag hamar kiderült, hogy az erzsébet téri gödörnél lőttem, nem titkolt hátsó szándékkal, hogy végre kiderítsem, mit jelentenek ezek a számok. feltűnhetett volna, hogy ez négy darab négyjegyű számból áll, ami nagyon gyanúsan 2001-gyel végződik, de nem tűnt fel.

ehelyett egy kedves köz-tér rajongó kollégám linkelte nekem az alábbi felvételt, amiből kiderült, hogy más is kereste már rajtam kívül, hogy mit jelenthet ez a szám. nos, neki sem tűnt fel, hogy ezek bizony évszámok lesznek, csak mikor véletlenül megtalálta egy turistáknak szóló kiadványban:

1789 – ekkor alapították az erzsébet teret “új piac tér néven”

1947 – ekkor baszták el több száz év után olymódon, hogy buszpályaudvart csináltak belÅ‘le

1998 – ekkor kezdték el építeni az új nemzeti színházat, mely történetnek gondolom mindenki ismeri a végét

2001 – ebben a csodálatos évben startolt a gödör klub, mely azóta is kedvelt szórakozóhely, illetve innentÅ‘l datálható az erzsébet tér felvirágzása, és azt most hagyjuk, hogy milyen állapotban van, de az tény, hogy ahogy kihajt az elsÅ‘ fűszál, onnantól kezdve nincs olyan, hogy üres lenne.


by dzsilla | ide: képek , urban | 4 komment »
4 komment
4 komment

Szerintem a Gödör kb. a tavalyi szezonban ért a csúcsra, akkor lett olyan szinten népszerű, hogy azzal együtt meg is szűnt élvezhető helynek lenni. Az idén talán egyszer-kétszer ha voltam ott, de lelakták, tönkrement, túlzsúfolt. Kár.

phnb | 2010. 07. 16. @ 9:20 am

mink szoktunk odajárni meló után, meg amúgy is ücsörögni meg sörözni, szerintem rendben van. attól eltekintve, ahogy kinéz, meg helyenként büdös is, illetve a tavat nem ártana kitakarítani, de ettől még jó.

dzsilla | 2010. 07. 16. @ 9:24 am

Áh, lehet hogy csak azt próbálom megideologizálni, hogy túl keveset kocsmázok? 😛

phnb | 2010. 07. 16. @ 12:22 pm

hát nem akarlak elkeseríteni, de komoly esély van rá 😛 🙂

dzsilla | 2010. 07. 16. @ 1:21 pm


Kommentelj!
(kell)
(kell)