öt hónap
2009. December 27. @ 7:25 pm

ismét voltunk kirándulni családilag az oszkárfejjel. már egész vizslaformájú a nagyseggű lény, 21-én töltötte az 5. hónapot, éshát nagy. és rossz.

valószínűleg túl sokat engedek neki, de úgy vettem észre, hogy valamiért hozzám ragaszkodik a legjobban annak ellenére, hogy kb csak kéthetente találkozunk. mondjuk én az ejnyebejnyoszkáron kívül semmit sem mondok neki, ha rág meg felugrál. néha elcsattan egy-egy pofon, ha tényleg fájdalmat okoz (ő nekem, nem fordítva :D), de azt jobb nem csinálni, mert nem fáj neki, viszont jobban beindul tőle. mikor kimegyek és ugrabugrál, akkor általában leültetem és ha hajlandó leülni, akkor megsimogatom, hogy jó kutya vagy, ez kb 3 másodpercig tart, és akkor kezdődik az egész előről.

viszont kezd egészen férfivizslaként viselkedni a többi kutyával. mikor jöttünk haza a kerítések mellett, akkor volt nagy ugatás, meg minden, de immár ahelyett, hogy behúzott farokkal visszaugatott volna, odament szimatolni a kutyákhoz, meg farokcsóválás, komoly arc vágások meg minden.

illetve kapott karira zöld-fehér labdát, amit az első perctől kezdve imád, reméljük, tovább tart majd néhány hónapnál. (összekoszolás, pocsolyába ejtés megvolt ofcoz.) egész jól megy neki a visszahozós játék, csak sose akarja a kezembe adni a labdát, állandóan át kell verni, vagy elvenni tőle erőszakkal, mert általában az van, hogy visszahozza, és akkor fogócska. de amúgy tündér pofa.

sajnos nem fényképeztem le, de új hobbija van: az öltözködés. a házában mindenféle régi kabátok is vannak neki betéve pokróc gyanánt. na ezeket minden reggel kihurcolja, és belebújik. az ujjukat már leszedtük az után az ominózus eset után, mikor belehúzta a fejét a kabátujjba, és úgy közlekedett az udvarban. holnap lefényképezem, ha hasonlót alakít.

régi hobbija a lakásba szökés, kupleráj csinálás, ágybafekvés, mert az ajtót már ki tudja nyitni hónapok óta (kb. mióta feléri a kilincset). persze a lakásba elméletileg nem jöhet be, de eléggé leszarja. főleg amúgy akkor szökik be, ha mi nem vagyunk a lakásban és gondatlanságból nem zárjuk be az ajtót.

étkezésügyileg kissé el van kényeztetve, a kedvence a kolbász, amibÅ‘l tegnap is megetetett vele apu kb egy szálat merthát “olyan aranyos kutya”. hátigen.

by dzsilla | ide: képek , oszkár | nokomment »
0 komment

Kommentelj!
(kell)
(kell)