Malmsteen 2005 Budapest
2005. June 27. @ 12:21 pm

Tegnap belógtam Malmsteenre jól, utólag is köszi Hellstar, izgalmatos volt, mert az uccsó pillanatig rezgett a léc, de úgy hogy szinte még most is rezeg. Nemtom 100-ra, de állítólag 9000 HUF volt a belépő, node ehhez képest Mr. Malmsteen nemám a szabadtérern játszott ám, hanem bent a küzdőbe. Simán le lehetett volna takarni a fél pecsát, mert 1500 helyett kábé ötszázan voltak össze meg vissza, plussz egy tolószékes bácsi, akio tetszését taps helyett úgy fejezte ki, hogy bekapcsolta a kocsin a vészjelzőt, ami villogott jól. Mivel én meg mellette álltam, azt hittem, valami baja van. De nem. Kábé én voltam az utolsó, aki megérkezett, a 20:45-ös kezdés helyett nagyjából 21:45-kor kezdődött a koncert. A látvány stimmolt elejétől a végéig, jónagy füstösítés, Malmsteen a show ideje alatt kábé 200 pengetőt elszórt, így majdnem mindenkinek jutott egy, tehát nekem is (köszi Hellstar) :D.

Na szal mielőtt még mindenki azt hinné, hogy jó volt, jöjjön a fekete leves. Mr. Malmsteen egy magamutogató agresszív egoista pöcs. Ezt persze mindenki tudja, de ezek után ezt kétségkívül állíthatom. Eleinte jókat röhögtem rajta, hogy csinálja a showt, meg pörgeti a gitárt, néha kirakja a közönség fölé, hogy érinse meg aki tudja. Node szal kiuggya kinek a hanyagsága miatt a gitár alig nyekerghett valamit, talán teljesen el is szállt , melynek hatására Mr. Malmsteen összeveszett a technikussal, és ordibált vele egy jót, természetesen úgy, hogy mindenki lássa, hogy mivan. Persze érthetően ideges lettt volna bármelyik nagy zenész, de mások esetleg technikai szünetet kértek volna gitárbox helyett.Ez volt a legnegatívabb az egész koncertet tekintve. A másik az, hogy nemtom minek hozott magával zenekart, mikor a koncert 2/3-ában csak ő volt a színpadon, meg esetleg a gitárja. Szal szólóorgiák töme és kelege. Szerintem a szólóival sokkal nagyobb hatást ért volna el, ha az egész zenkar dolgozik, és ő egy-két hosszabb virgát elereszt, így viszont jó mélyre süllyesztette magát meg a hangulatot is, mert halálra untuk magunkat. Kimentünk hát egy sörért, hogy hátha történik valami. ??gy nagyjából az utlosó néhány percben történt is: néhány szóló (dob és szintetizátor—-> jééééé, meg ujjé). Doogie, az énekes szememben elég jól teljesített, a hangzásával sem voltak problémák, csak ugye a gitár a koncert elején. Egyetlenegy ember maradt a háttérben, a ködbeveszős basszusgitáros, dehát mit is tehetett volna ekkora elnyommás mellett.

??sszességében egy jó közepes buli volt szerintem, én kicsit jobbat vártam volna a Mestertől, aki tempóban és virgában szinte még mindig legyőzhetetlen, csakhát olvasni kellene a közönség reakcióiban, a szervezőknek meg gondolkodni kéne, hogy megéri-e egy Dream Theater oltári buli után, illetve egy Jamiroquai-al egy időpontba tenni egy olyan koncertet, mely kiemelt helyet érdemelhetett volna. Kölcsön kenyér visszajár.

u.i.: igaz ez a régi blogocskámon is rajtavan, de…

by dzsilla | ide: zenék | nokomment »
0 komment

Kommentelj!
(kell)
(kell)