gödör, trafó, új színház
2012. January 18. @ 12:49 pm

tegnap eléggé felszívtam magam a gödör körül kialakult “vezetÅ‘váltáson”, fÅ‘leg, hogy ezzel egy idÅ‘ben a trafóban is ugyanez történik, és történt korábban az új színház esetében is. most azt hagyjuk, hogy jómagam milyen gyakran látogatom ezeket a helyeket, a trafóban mondjuk önkénteskedem kicsit, de nem is ez a lényeg.

nem lenne probléma a vezetÅ‘váltással, ha a döntést normálisan lefolytatott pályázat elÅ‘zné meg, és szakmai-költséghatékonysági alapokon nyugvó döntés születne, de sajnos lehet látni, hogy egyik esetben sem ez történt. a gödör esetében (ha jól értem), pont egy magántulajdonban levÅ‘ ingatlan vezetÅ‘váltásáról van szó – ebben az esetben szerintem a tulajdonos szíve joga, hogy kire bízza a vezetést, nem szép tÅ‘le viszont, hogy ezt egyik napról a másikra teszi.

mindhárom esetben viszont jól működő intézményekről van szó (és most hagyjuk, hogy a gödör mennyire drága, sznob meg koszos), és nem értem, hogy ha valami jól működik, akkor ott miért van szükség változtatásra. értem én, hogy lejárt a megbízatás, meg közintézmény, meg politika, meg édes faszom, de ha valaki mellett, aki régóta és jól vezet egy intézményt, kiállnak a munkatársai és a közvélemény, akkor miért kell politikai-haveri alapon egy (két, sok) teljesen nonszenz pályázatra rábólintani? mikor fogják a zemberek végre megérteni, hogy valami attól működik jól, ha olyasvalaki működteti, aki ért hozzá, és nem az, akihez valamilyen érdekük fűződik?

a másik dolog, amin felbasztam magam, az egy masszázs blogon olvasott cikk miatt volt, de az egy másik történet.

i don’t want to live on this planet anymore.

by dzsilla | ide: life | 3 komment »
3 komment
3 komment

Jajmá, nincs vmi realisztikusabb problèma, amin nyígni lehet? Ki nem szarja le, hogy a nemtommilyen kòceràjt èpp ki igazgatja? 😛

phnb | 2012. 01. 19. @ 8:05 am

de van. majd nemsokára jön az is, ne aggódj. 🙂

dzsilla | 2012. 01. 19. @ 8:43 am

Várom! 😛

phnb | 2012. 01. 22. @ 11:41 am


Kommentelj!
(kell)
(kell)